Casa 1217 H ​​Arquitectes в L'Escala, Іспанія

Casa 1217 H ​​Arquitectes в L'Escala, Іспанія

Проект:Casa 1217
Архітектори:H Arquitectes
Розташування:L'Escala, ІспаніяПлоща:6,458 кв.м (площа)
Фотографії:Адрія Гоула

Casa 1217 by H Arquitectes

Іспанські архітекториH Arquitectesспроектував будинок 1217 або як офіційно відомий Casa 1217 у муніципалітеті L'Escala в місті Жирона, Іспанія.
Будинок розміщений на ділянці 6500 квадратних метрів з м'якою топографією. У сюжеті було ясно будь-які перешкоди, які зробили роботу набагато простішою та швидшою.
Цей дім служить резиденцією для молодої пари. Це двоповерховий дизайн з видом на гору Пень і Кап де Креус.
Інтер'єри та зовнішні приміщення сполучаються через серію підключених під'їздів.

Розташована в l'Escala (Жирона) біля Montgó Cove без особливої ​​міської характеристики. Площа прямокутної форми площею 600 квадратних метрів з усіма міськими послугами; м'яка топографія, обличчя північ-південь, орієнтовані вздовж сюжету. На місці не існувало попереднього стану, ні рослинності, ні побудованих елементів.

Умови

Програма була проста, щоб розробити будинок для пари; проте існували певні умови, які допомогли почати приймати перші рішення: будинок має мати два поверхи, щоб відкрити вид на гору Пенья і Кап де Креус. Клієнти також уявляли собі під'їзд як перехідні простори на обох поверхах, як спосіб підключення внутрішнього та зовнішнього середовища; простір на першому поверсі, щоб працювати як допоміжна кімната та кілька кімнат з ванною кімнатою для прийому гостей.

Проект

Через неприємну обстановку ділянки було запропоновано висадити всі види рослинності по його периметру. Наміром було змінити сприйняття шляхом ущільнення рослинності та уникнення створення паркану. Поки перший поверх пов'язаний із зовнішнім простором, перший поверх пов'язаний з краєвидом. Ці умови визначають першу логічну конструкцію будинку: три горизонтальні плани повністю відкриті на їх периметрі. Щоб відповісти на "зручну" програму будинку, половина площі кожного поверху буде займати легку "коробку". Ці два коробки будуть розташовані в протилежних напрямках на кожному поверсі, щоб встановити оптимальне співвідношення з зовнішнім простором в залежності від того, на якому поверсі. Коробка на першому поверсі розташована на північній стороні, щоб скористатися південною орієнтацією галереї, а влітку – кухня та допоміжна кімната / приміщення, що працюють як веранда, а взимку – на сонячний простір. Коробка на другому поверсі містить дві маленькі кімнати: їх розмір дозволяє отримувати прибуток від присвоєння користувачем зовнішньої галереї. Це місце буде використано як балкон у літній період і як навчання взимку. Поки коробки містять "зручний" запрограмований простір, непрограмувані простору галереї вважаються використаними в пасивній тепловій системі протягом року.

H Arquitectes

Будівництво

Структура, заснована на конкретних стовпах і плитах, є найважливішою інвестицією бюджету проекту. Вона містить теплову інерцію і водночас характеризує галерейні простори і, як наслідок, решту будинку. Стратегія коробок реагує на механічну конструктивну систему: вони складаються з кульової рами, OSB панелей та гіпсокартонних перегородок. Повітряна камера всередині стінних перегородок дозволяє зберігати величезну кількість ізоляції, уникаючи перевищення теплової інерції приміщень, які потрібно швидко прогріти в зимовий час. У той же час це дозволяє помістити всі технічні елементи в будинок, в якому бетонна конструкція залишається повністю видимою, без прихованих елементів. Нарешті, дерев'яно-бетонні панелі були вибрані як оболонка для коробок.

Побудова поведінки

Галереї, що стоять на сході та півдні, гарантують високий рівень сонячної енергії. Вони працювали без будь-якої акліматизації в зимові дні і працювали одночасно як термічна подушка для "комфортних" місць. Уночі штори знижують втрату тепла, а деревово-печі забезпечують акліматизацію. Ці елементи також перешкоджають охолоджувати будинок протягом порожніх періодів. Ящики (добре ізольовані, повітряні та без термічної інерції) мають систему аеротермічного теплового насоса, що забезпечує швидке нагрівання цих приміщень, коли користувачі повертаються після тривалої відсутності.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: